• 1398/11/12 - 10:39
  • بازدید: 84
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ویروس کرونا ؛ علائم، تشخیص، درمان، پیشگیری و توصیه‌های مهم

corona

به گزارش روابط عومی معاونت درمان : در مصاحبه ایی که با دکتر محمدهادی مطلبی متخصص عفونی مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین علی(ع) انجام شد در خصوص ویروس کرونا ؛ علائم، تشخیص، درمان و پیشگیری نکاتی را بیان کردند.


بیماری کرونای جدید، یک بیماری تنفسی شدید می‌باشد که از ماه دسامبر 2019 برای اولین بار در شهر ووهان چین گزارش شد. در شروع با توجه به شباهت علایم آن به بیماری آنفلوانزا فصلی، آنفلوانزای پرندگان چند روزی طول کشید تا به تشخیص درست برسد. با بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص شد که عامل این بیماری ویروس کورونا می‌باشد. با توجه به تغییرات ژنتیکی ویروس جدید و تعداد موارد فوتی باعث نگرانی جهانی گردید. این بیماری یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می‌شود اما هنوز راه‌های انتقال مخازن حیوانی و راه‌های پیشگیری آن دقیقا مشخص نشده است. همچنین راه انتقال اصلی آن انسان به انسان از طریق ترشحات تنفسی، راه هوایی و تماس می‌باشد. با توجه به اینکه هنوز درمان قطعی و مشخصی برای این بیماری وجود ندارد و همچنین با توجه به گسترش جهانی آن، پیشگیری بیشتر از درمان اهمیت دارد.


لذا اهداف اصلی برای ما، مراقبت صحیح می‌باشد تا اطلاعات صحیح و به موقعی از بیماری داشته باشیم تا بتوانیم تصمیمات صحیح برای کنترل موارد احتمالی داشته باشیم.


دکتر مطلبی افزود این بیماری از نظر علایم بالینی بسیار شبیه به بیماری آنفلوانزا می باشد که شامل تب، لرز، سردرد، علایم تنفسی، درد بدن، کسالت و ضعف می‌باشد. ولی دوره نهفتگی آن می‌تواند تا 14 روز بعد از تماس وجود داشته باشد.


از طرفی نکته قابل اهمیت در گسترش بیماری‌های عفونی بحث اپیدمیولوژی می‌باشد پس اهمیت حضور فرد مشکوک از نظر بالینی، در ۲ تا ۳ هفته اخیر در  کشورهایی که این بیماری را گزارش کرده‌اند از اهمیت بالایی برخوردار است.


بعد از کشور چین با توجه به اینکه موارد مثبت بیماری در کشورهایی مانند کره جنوبی،تایلند،امارات متحده عربی و ...گزارش شده است و در منطقه ما با توجه به مراودات تجاری و حضور بسیاری از افراد به عنوان شاغل در کشورهای حوزه خلیج فارس و تجارت با کشور چین این موضوع بسیار حائز اهمیت می‌باشد.


دکتر مطلبی در ادامه گفتند در صورت بروز علایم تنفسی، تب، لرز، کسالت و ضعف و بی حالی بخصوص در افراد سالمند، در افرادی که بیماری‌های ریوی و قلبی زمینه‌ای دارند توصیه می‌شود به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه شود تا در صورت نیاز بررسی‌های لازم تشخیصی به عمل آورده شود.


همچنین ایشان تاکید کردند که برای جلوگیری از گسترش احتمالی بیماری، در صورت مواجهه با موارد مشکوک بیماری از دست دادن، روبوسی، در آغوش گرفتن یکدیگر پرهیز کنند. در صورت حضور علائمی مانند سرفه و عطسه حتما از دستمال برای کنترل ترشحات استفاده شود و دستمال آلوده نیز در سطل زباله دردار انداخته شود. در هنگام حضور در اماکن عمومی و شلوغ در مواجهه با افراد مشکوک از نظر بیماری توصیه به استفاده از ماسک میشود. بهترین نوع ماسک و با قابلیت بالا انواع ماسک فیلتردار مییاشد.


 ایشان تاکید کردند برای جلوگیری از ترس و وحشت بی مورد در جامعه و جلوگیری از مراجعات بی مورد و غیر ضروری به بیمارستانها، لطفا اخبار مربوط به بیماری را فقط از طریق منابع معتبر و با صلاحیت علمی پیگیری کنند و هر جمله یا تصویر یا پستی که در فضای مجازی می بینند را بدون پشتوانه و تاییدیه علمی منتشر نکنند و باعث ترس و نگرانی بی مورد هموطنان عزیز نشوند.


  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 10116
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:بکارگیری نیروی طرحی برای اورژانس ۱۱۵

29 مرداد 1403

: مناقصه عمومی

07 بهمن 1402